OBAT KONGRE 2019 PROGRAMI (22-23-24 Mart)
21.03.2019

ESKİŞEHİR OSMANGAZİ ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA TOPLULUĞU OBAT 15. ULUSAL ÖĞRENCİ KONGRESİ PROGRAMI

22 MART 2019 CUMA

09.00 – 09.15 AÇILIŞ KONUŞMALARI

• Mustafa Kemal ATATÜRK ve tüm şehitler için saygı duruşu ve İstiklal Marşı
  • OBAT Başkanı Stj. Dr. Volkan BAYRAM’ın konuşması
  • OBAT sorumlu öğretim üyesi Sayın Prof. Dr. Özkan ALATAŞ’ın konuşması
  • ESOGÜ Tıp Fakültesi Dekanı Sayın Prof. Dr. Ali ARSLANTAŞ’ın konuşması
  • ESOGÜ Rektörü Sayın Prof. Dr.Dr.jur.h.c. Kemal ŞENOCAK’ın konuşması

09.15 – 09.45 KOKTEYL - TANIŞMA

• Yaka kartları dağıtımı

09.45 – 10.45 1. OTURUM

• Nöroplastisite, Yaratıcı Beyin ve Keşif - Prof. Dr. Neşe TUNÇEL (Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Fizyoloji Anabilim Dalı Emekli Öğretim Üyesi)
  • Proteinopati: Nörodejeneratif Hastalıklarda Ortak Bir Mekanizma? - Prof. Dr. Emel ULUPINAR(Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Anatomi Anabilim Dalı)

11.00 – 11.45 2. OTURUM MODERATÖR: Prof. Dr. Gülcan KALENDER GÜLEÇ

• Zihin Kuramı
  • Her Yönüyle Beyin – Hamza HODZİC(Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi/Dönem 1) ve Kaan Can ATALAY(Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi/Dönem 1)

12.00 – 12.45 3. OTURUM MODERATÖR: Prof. Dr. Gülcan KALENDER GÜLEÇ

• Bağımlılığın Nörobiyolojisi - Prof. Dr. Gülcan KALENDER GÜLEÇ (Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Psikiyatri Anabilim Dalı)
  • Öğrenci Sunumu: Oyun ve Kumar Bağımlılığı -Stj. Dr. Abdullah KIZMAZ (Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi/Dönem 5)

12.45 – 14.00

ÖĞLE ARASI

14.00 – 14.45 4. OTURUM MODERATÖR: Doç. Dr. Emine EREN KOÇAK

• Psikiyatri ve Nörobilim - Doç. Dr. Emine EREN KOÇAK (Hacettepe Üniversitesi Psikiyatri Anabilim Dalı)
  • Öğrenci Sunumu: Nöroplastisisite – Mesut Selim ALTUNÇ (Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi/Dönem 3)

15.00 – 15.45 5. OTURUM MODERATÖR: Dr. Öğr. Üyesi Murat EYÜBOĞLU

• Çocukluktan Yetişkinliğe Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite Bozukluğu - Dr. Öğr. Üyesi Murat EYÜBOĞLU (Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı Anabilim Dalı)
  • Öğrenci Sunumu: Tedavi Edilmeyen Dikkat Eksikliğinin Yol Açtığı Sorunlar – Abdurrahman TİLTAY (Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi/Dönem 2)

16.00 – 16.30 6. OTURUM (SERBEST OTURUM)MODERATÖR: Doç. Dr. Demet İLHAN ALGIN

• Nörokognitif – Stj. Dr. Selin SALICI (Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi/Dönem 4)
  • Alzheimer ve Nanoteknoloji – Yiğit ARSLAN(Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi/Dönem 3 )

16.45 – 17.15 7. OTURUM (SOSYAL OTURUM)

• Beyin ve Otopsi - Doç. Dr. Kenan KARBEYAZ(Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Adli Tıp Anabilim Dalı Öğretim Üyesi)

17.30 – 18.00 8.OTURUM

• The Beatles, Capgras Sendromu ve Nörobiyolojisi - Prof. Dr. Cenk AKBOSTANCI (Ankara Üniversitesi Nöroloji Anabilim Dalı)

20.00 – GALA YEMEĞİ

23 MART 2019 CUMARTESİ

09.00 – 09.45 1.OTURUM MODERATÖR: Prof. Dr. Sevilhan ARTAN

• Nörogenetik - Prof. Dr. Sevilhan ARTAN(Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Tıbbi Genetik Anabilim Dalı)
  • Öğrenci Sunumları: Huntington Genetiği – Ayça Aysima ARICI (Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi/Dönem 3)

10.00 – 10.30 2.OTURUM

• Unutkanlıklarımızı Nasıl Test Ederiz? – Uzm. Psikolog Ferdane Özlem AKARSU (Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Nöroloji Anabilim Dalı)

10.45 – 11.30 3.OTURUM MODERATÖR: Prof. Dr. Serap SAYGI

• Epilepsi Nöbetlerinde Video Örnekleriyle İktal Davranış Özellikleri (Semiyoloji) - Prof. Dr. Serap SAYGI (Hacettepe Üniversitesi Nöroloji Anabilim Dalı)
  • Öğrenci Sunumu: Epilepsiyi Taklit Eden Üç Durum: Senkop, Psikojenik Nonepileptik Nöbetler, Uyku Bozuklukları - Kadir ULU (Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi/Dönem 1)

11.45 – 12.15 4.OTURUM (SERBEST OTURUM)MODERATÖR: Dr. Öğr. Üyesi F. Nazlı DURMAZ ÇELİK

• Empatinin Nörobiyolojisi­ – Sena Selin SEFEROĞLU (Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi / Dönem 3) & Zehra YAPICIOĞLU (Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi (İngilizce) / Dönem 3)
  • Madde Kullanım Bozukluğu ve Psikoz – Stj. Dr. Halit Erkam AKDENİZ (Sağlık Bilimleri Üniversitesi Gülhane Tıp Fakültesi/Dönem 5) & Stj. Dr. Abdülhakim YÜNCE (Sağlık Bilimleri Üniversitesi Gülhane Tıp Fakültesi/Dönem 5)

12.15 – 13.15

ÖĞLE ARASI

1. – 13.45 – 5.OTURUM (SOSYAL OTURUM)
  2. Ölüm Felsefesi - Prof. Dr. İ. Hamit HANCI(Ankara Üniversitesi Adli Tıp Anabilim Dalı)

14.00 – 14.45- 6. OTURUM MODERATÖR: Doç. Dr. Zehra Betül YALÇINER

• Görme Biçimleri: Rüya ve Hayal - Doç. Dr. Zehra Betül YALÇINER (Türk Nöropsikiyatri Derneği)
  • Öğrenci Sunumu: Munchausen Sendromu –Aleyna SERT (Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi Tıp Fakültesi/Dönem 1)

15.00 – 16.15 7. OTURUM MODERATÖR: Prof. Dr. O. Oğuz ERDİNÇ

• Sirkadyen Ritim ve Uyku – Prof. Dr. Yavuz SELVİ (Selçuk Üniversitesi Psikiyatri Anabilim Dalı)
  • Insomnia – Prof. Dr. O. Oğuz ERDİNÇ (Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Nöroloji Anabilim Dalı)
  • Öğrenci Sunumu: Uyku Hastalıkları – Ekin GÜMÜŞ (Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi/Dönem 1)

16.30 – 17.00 8. OTURUM (SOSYAL OTURUM)

•  İkili Cinsiyet Yanılgısı: Beynin Cinsiyeti Olur Mu? – Doç. Dr. Koray BAŞAR (Hacettepe Üniversitesi Psikiyatri Anabilim Dalı)

17.30 – 18.15 9. OTURUM (SOSYAL OTURUM)

• Yapay Zeka - Prof. Dr. Mustafa ÇETİNER(Acıbadem Maslak Hastanesi Hematoloji Bölümü) - Dr. Tevfik UYAR (İstanbul Kültür Üniversitesi Öğretim Üyesi)

18.15 – 18.30

• Ödül Töreni ve Kapanış