Yapı Malzemesi Projesi

Yapı Malzemesi Projesi (İNŞ. MÜH. TAS. I)

  • Konular: Yapı malzemeleri ilgili güncel bir konuda deneysel veya derleme veya istatistiki çalışmaların yapılması

  • Derste devam: % 70

  • Notlar: Proje (% 50) +  Yarıyıl sonu sınavı (% 50)=100 olarak dikkate alınacaktır.

 

 

İzlenecek Yol

PROJE YAZIM KURALLARI

Sayfa Düzeni: standart A4 boyutundaki kağıda üstten 3,5 cm, alttan 2,5 cm, sağdan 2,5 cm ve soldan 3,5 cm boşluk olacak şekilde hazırlanmalıdır.

Yazı Karakterleri: Windows uyumlu bir kelime işlemcide (MSWord), ana başlıklar 14 punto, alt başlıklar 12 punto kalın stilde yazılmalıdır. Metin kısmında Times New Roman stili uygulanmalı,  font boyutu 12 punto olmalıdır. Paragraflar satır başından başlatılmalı, ana başlıklardan önce 2 satır boşluk bırakılmalıdır.

Proje Başlığı: 16 punto kalın yazı stilinde, büyük harflerle yazılmalıdır.

Özet ve Abstract: projenin ana temasını ve sonuçlarını içeren 300 kelimeyi geçmeyecek ve referans içermeyecek şekilde bir Türkçe özet  ve bir yabancı dilde  Abstract yer almalıdır. Türkçe özet, yabancı dildeki makalelerde Abstract önce gelmelidir. Özet ve Abstract 12 punto Times New Roman stilinde yazılmalıdır. Abstract’ta projenin yabancı dilde başlığı da verilmelidir.

Anahtar Kelimeler:  Özet ve Abstract’tan sonra en fazla 5 anahtar kelime hem Türkçe hem de seçilen yabancı dilde verilmelidir.

Proje bölümleri

Kapak: bitirme proje kapaklarındaki boşluklara uygun olarak aşağıdaki yazıların yazılması

PROJE BAŞLIĞI,

YAZAR ADI SOYADI,

LİSANS TEZİ

Inşaat Mühendisliği Bölümü

OCAK 202X

 

Onay Sayfası:

Özet

Abstract

Teşekkür

İçindekiler

1. GIRIŞ

2. AMAÇ

3. DENEYSEL ÇALIŞMA*

3.1. Kullanılan Malzemeler   

3.2. Üretim ve Yapılan Deneyler

4. DEĞERLENDİRME VE İRDELEME

5. SONUÇLAR VE ÖNERİLER

6. KAYNAKLAR

KISA ÖZGEÇMİŞ

 

*Deneysel bir çalışma yapmayanlar, YAPILAN ARAŞTIRMALAR başlığını kullanacaklardır.

 

 

Giriş bölümünde konu ile ilgili en az 10 kaynak incelenecek ve belirli bir akışta aynen kopyalanmadan 3 tekil şahıs ağzı ile yazılacaktır. İncelenen kaynakla ilgili yazı bitimine mutlaka atıf yapılacaktır. [3], 3 nolu kaynaktan; [2-4], 2, 3 ve 4 nolu kaynaklardan;  [1,5] 1 ve 5 nolo kaynaklardan esinlenerek yazılmış ve bu konuyla ilgili detaylı bilgi bu kaynaklarda bulunabilir anlamına gelir. En az 15 sayfa

Amaç bölümünde yaptığınız çalışmayı neden yaptınız? ilimize veya ülkeye katkısı nedir? Bilime katkısı nedir? Bu soruların cevaplarının yer aldığı 1 sayfa kısımdır.

Deneysel Çalışma Bölümü

Kullanılan malzemeler kısmında, deneyde kullanılan malzemeler tek tek açıklanacaktır. Çimento, agrega, su, katkı gibi. Her malzemenin nereden temin edildiği belirlenecek, her malzemenin özelikleri çizelge veya grafik halinde verilecektir. Malzemelerin fotoğraflarıda bu kısma eklenebilir.

Üretim ve yapılan deneyler kısmında, yapılan üretim hakkında bilgi verilecek, karışım oranları çizelge olarak verilecek, numune kalıpları ve kür yöntemi hakkında bilgi verilecek, yapılan deneyler tek tek açıklanacak, fotoğrafları varsa her deneyin sonuna konulabilir. Deney sonuçları bu bölümde verilmeyecektir.

Deneysel çalışma yapmayanlar bu kısımda yaptıkları araştırmaları anlatacaklardır.

En az 10 sayfa olmalı.

Değerlendirme ve iredeleme bölümünde yapılan çalışmaların sonuçları ayrı ayrı grafik ve/veya çizelge şeklinde verilecek. Grafik ve/veya çizelgeye metin içerisinde atıfta bulunarak detaylı incelenerek irdelenecektir. Örneğin: Şekil 11’de …….. gösterilmektedir. Şekil 11 incelendiğinde ….. katılması ile ….. oranları …. kadar artmıştır. Bunun nedeni olarak …… düşünülmektedir. En az 10 sayfa

Sonuçlar ve öneriler bölümünde genel olarak sonuçlar verilecek ve önerilerde bulunulacaktır. En az 1 sayfa.

Kaynaklar:  Proje içinde atıfta bulunulan kaynaklar atıfta bulunulan sırayla köşeli parantez içinde [3]  veya [3-5] şeklinde, verilmelidir. Tam kaynakça veya kaynaklar listesi numara sırasına göre hazırlanmalıdır. Yararlanılan kaynaklar, kaynaklar listesinde aşağıdaki örneklere uygun şekilde yazılmalıdır.

Kaynak bir makale ise ;

[1]    T.von Karman,  “ Calculation of the flow field around airship hulls”, Comput. Methods Appl.Mech.Eng., Vol.16, No.8, pp. 242-250,  1978.

Kaynak bir kitap  ise ;

[2] F.B. Hildebrand,” Advanced Calculus for Applications,”  2nd Edn, Prentice-Hall,  Englewood Cliffs, NJ, 1976.

Kaynak bir bildiri   ise ;

[3] İ. F. Özgüç ve A.K. Dağsöz, “ Türkiye-AET Ülkelerinin Isı Yalıtım Kurallarının Karşılaştırılması”, Isı Bilim ve Tekniği 8. Ulusal Kongresi, 10-12 Eylül 1991, Eskişehir, Bildiri kitabı, ss. 29-40.

Çizelge ve Şekiller: Çizelge, şekil ve grafikler makalede kullanıldıkları yerlere çizelge başlıkları ve şekil adları ile beraber yerleştirilmelidir. Çizelge başlıkları çizelge üstünde, şekil adları da şekil altında yer almalıdır. Tüm şekil, grafik, fotoğraflar şekil olarak adlandırılacaktır. Çizelge ve şekil numaralarından sonra nokta konulmalı, şekil adının sonuna nokta konulmalı, çizelge başlığından sonra nokta konulmamalıdır. Çizelge başlıkları ve şekil adlarında ilk sözcük büyük harfle diğerleri ise küçük harfle başlatılmalıdır. Çizelge ve şekiller belirtilen sayfa ebadını aşmamalıdır.